1DSC_0049Je bent geïnspireerd geraakt. Je houdt van een uitdaging. 24 Uur als team samenwerken om alle Twentse gemeentes te voet te doorkruisen, geeft jouw de kriebels….

‘Daar wil ik aan mee doen!’, komt in je op. Maar dan? Wat is er voor nodig? Wat moet ik kunnen? Wie kunnen mijn team aansterken? Wat zijn de kosten? Hoe bereid ik mij voor?

Afstand

Allereerst begint het met een inschatting van de afstand, 243 kilometer is nogal wat. Om die al rennend af te leggen, zullen er voldoende mensen in jouw team moeten zitten die een deel van de afstand kunnen rennen.

Lopers

Hoe meer lopers, hoe minder afstand per loper. Bijvoorbeeld: als je met het minimale aantal, 6 lopers aan de start verschijnt, dan moeten zij gemiddeld 40,5 km afleggen. Bijna een hele marathon. Ga er maar aan staan! Dat doe je dus alleen met enorm getrainde hardlopers.

Je kan er ook voor kiezen om in het team zo veel mogelijk, 15, lopers te laten rennen. Zij lopen dan gemiddeld 16,2 km. Ook dat is een uitdaging, maar daar kan mee gespeeld worden in jullie ‘plan van aanpak’. Goed getrainde lopers kunnen iets meer lopen en de minder getrainde lopers iets minder.

Begeleiders

Als je voldoende lopers hebt om de afstand te volbrengen, dan is het fundament voor een team gelegd! Nu komt de rest en die is enorm belangrijk. Bij iedere loper, fietsen 2 begeleiders mee. Dit mogen lopers zijn of andere teamgenoten.

Chauffeurs

En de chauffeurs. Per sub-team minimaal 1 vaste chauffeur. Wie o wie staat er paraat, zelfs midden in de nacht? De chauffeur verbindt in het team. Hij of zij rijdt zijn sub-team van en naar de wisselplekken, is altijd bereikbaar bij calamiteiten (EHBO) en kan een goede rol spelen in de bevoorrading van het hele team.

Plan van Aanpak

Wanneer de lopers, de fietsers en de chauffeurs gevonden zijn, dan word het de hoogste tijd om samen een plan van aanpak te gaan maken. Waar kan je aan denken:

  • Een loopplan. Wie loopt waar en wanneer.
  • Een wisselplan. Op welke plekken gaan we wisselen.
  • Een verzorgingsplan. Wanneer een sub-team klaar is met een deel van de Twenterun, dan moeten zij herstellen. Waar doe je dat, welk eten en drinken is aanwezig in het verzorgingskamp? Hebben jullie een extra teamgenoot, die gespecialiseerd is in sportmassage?
  • Een calamiteitenplan. Stel je voor dat een van de lopers geblesseerd raakt. Deze loper heeft wellicht EHBO nodig, maar het team wil ook de run voortzetten. Hoe gaan jullie hier mee om? Welke materialen hebben de chauffeur en de fietsers bij zich in de auto.
  • Een communicatieplan. Hoe communiceren jullie onderweg?
  • Een materialenplan. Er zullen een aantal materialen goed voor elkaar moeten worden gemaakt. Denk aan de hesjes met verlichting, goede fietsen, hands-free bellen in de auto, prettige loopkleding / loopschoenen, enzovoorts. Het reglement van de Twenterun biedt hierin houvast.
  • Een begroting. Inschrijfgelden zijn er niet voor deze eerste editie. Maar er zullen wel wat andere kosten op jullie pad komen. Met het maken van een begroting vooraf, voorkom je verrassingen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dan, op vrijdag 27 mei om 17.00 uur klinkt het startschot en begint het avontuur van de allereerste Twenterun. Een avontuur om niet weer te vergeten. Over vergeten gesproken.. vergeet niet om beelden vast te leggen. Een mediaplan misschien?

Briefing ter voorbereiding

De organisatie van de Twenterun organiseert in de aanloop naar 27 mei een briefing voor de teamcaptains van alle teams. Dit is een belangrijk moment voor de teams en de organisatie.

Tijdens het Twenterun-weekend

De start (27 mei) en de finish (28 mei) worden door de organisatie feestelijk aangekleed. Voor de start en gedurende de loop zullen wij er op toezien dat het reglement wordt nageleefd. Vooral met betrekking tot het milieu, het verkeer en de omgeving hebben we gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een goed verloop. Ieder team krijgt een stempelkaart waarop bij een aantal doorkomst plaatsen word afgestempeld. Deze stempelkaart word ook gebruikt indien een team het reglement niet naleeft. Maar we gaan er vanuit dat dat niet nodig zal zijn..

Bij het behalen van de finish word ieder team gehuldigd en zorgen wij als organisatie voor een mooi aandenken!

Succes met de voorbereidingen!