Na alerte reacties van Loopgroep Wierden en de TION Runners hebben we nog eens kritisch naar onze eigen voornemens m.b.t. het ontbijt voor de teams in Almelo gekeken.

Het tijdstip van het ontbijt tussen 07:00 en 09:00 uur laat te weinig tijd voor menig team over om enigszins op eenzelfde tijd (ca. 16:00 uur) bij de finish aan te komen. Met dit gegeven realiseren we ons dat het ontbijt in Almelo een flexibele doorstroom moet hebben.

Wij stellen ons hierop in en passen de aanpak hierop aan. Concreet nog even samengevat:

  • De gemiddelde loopsnelheid van het team, bepaalt de starttijd en de tijd waarop vanuit Almelo doorgelopen moet worden. We mikken er op dat de teams kort na elkaar over de finish komen in Hengelo, zodat we daar samen kunnen huldigen, de opbrengsten overdragen aan stichting Kans voor een Kind en nagenieten.
  • De checkpoints in Denekamp en Enschede zijn alleen pauzeplekken, mocht een team op haar schema vooruit lopen.
  • Voor het ontbijt in Almelo is het ons doel om voor alle aanwezige sub-teams een gezellig moment te creëren. Het tijdstip is flexibel en ook niet ieder team zal hier even lang verblijven. Het sub-team dat vanaf het ontbijt zal vertrekken moet immers op schema blijven. Het sub-team dat gelopen heeft kan naar zin langer blijven ontbijten om de andere teams te zien komen en gaan.