Hengelo – Vrijdagmiddag 17:00 uur zal de tweede editie van de Twenterun officieel worden gestart door de veertien burgemeesters van de Twentse gemeenten. Dat gebeurt in De Gieterij, de locatie van ROC van Twente in Hengelo.

De Twenterun is een estafetteloop van ongeveer 24 uur door de prachtige natuur, dorpen en steden in Twente. Op vrijdag 19 mei 2017 om 17.00 uur wordt het startschot gegeven voor de tweede editie. Deelname staat open voor teams uit Twente en daarbuiten.

De Twenterun is geen wedstrijd en deelnemende teams zullen in een sportieve samenwerking elkaar een weekend lang ondersteunen in deze unieke ervaring. Mogelijke sponsoropbrengsten gaan rechtstreeks naar stichting ‘Kans voor een Kind’. Zij laten hartenwensen van kinderen in Twente in vervulling gaan, die door ziekte of andere oorzaak wel een opsteker kunnen gebruiken.

Route

De Twenterun gaat door heel Twente. Zo’n beetje alle gemeentes in Twente worden aangedaan. Daarom vinden we het ook zo leuk dat de burgemeesters van Twente gezamenlijk het officiële startsein geven. De route is te bekijken op http://twenterun.nl/route/

Daar zijn ook gps-bestanden van de route te downloaden.

Onderweg worden in ieder geval de verschillende locaties van het ROC van Twente aangedaan. Zo worden de lopers tussen 6:00 en 9:00 op de ochtend van 20 mei verwacht bij het ROC aan de Wierdensestraat in Almelo. Daar krijgen de lopers door onze leerlingen een ontbijtje aangeboden.

Onderwijs verbinden met Twente

“Het is onze missie om bij te dragen aan een versterkt, verbonden en vitaal Twente.” Vertelt Willem Habers, namens de organisatie. “De Twenterun is een 24-uurs estafetteloop voor teams die bestaan uit lopers, fietsers, chauffeurs en ondersteuners. Deelnemende teams bestaan uit docenten, medewerkers en studenten van ons ROC, maar deelname staat ook open voor teams die niet aan het ROC verbonden zijn. We zijn er voor heel Twente!”

,,De organisatie is grotendeels in handen van onze studenten”, vertelt Habers. ”Het idee is op school ontstaan. Met het project Gezonde School hebben we allerlei lessen die gericht zijn op sport en beweging. Maar we willen niet alleen met het belerende vingertje wijzen. De leerlingen moeten zelf ontdekken dat sport vooral heel leuk is.”

Bovendien wil het ROC de studenten zoveel mogelijk opdrachten in de praktijk laten doen. ,,Als ze iets voor het echie doen is het ineens veel leuker dan wanneer het binnen school blijft”, weet Habers. “Daarom worden voor de Twenterun allerlei opleidingen ingeschakeld. Studenten grafische vormgeving hebben de website en de web-animatie gebouwd, de opleiding Veiligheid en Vakmanschap heeft het veiligheidsplan gemaakt, studenten van de opleiding Facilitair Leidinggevende hebben de start- en finishevenementen georganiseerd en studenten van de Podiumacademie zorgen voor entertainment en een student sport- en bewegen zit in het organisatieteam  en studeert af op dit evenement.